Marc & Tea – Klooster Bethlehem Haren

Wat heb ik hier naar uit gekeken: de blog van het sprookjeshuwelijk van Marc & Tea!

Dus laten we maar meteen bij het begin beginnen: de mannen. Het liefst start ik de dag namelijk in de men’s cave met de mannenpraat, mannenhumor en mannen-bruiloft stress (die is er namelijk bijna nooit). Vandaag was het Van der Valk Hotel in Eindhoven de thuisbasis van de bruidegom: Marc met zijn tweelingbroer, zijn oudste broer en cameraman Filip. Het voordeel van een hotelkamer is dat het vaak mooi en strak is aangekleed, maar het licht is er daarentegen behoorlijk crappy. Des te meer reden om mijn beste vriend Speedlite erbij te pakken en lekker creatief aan de slag te gaan. Getting ready bij de mannen is alleen geen hele tijdrovende aangelegenheid dus je moet scherp zijn op de schaarse ‘special moments’. Als het er allemaal op staat is het een mooi moment om mezelf te verplaatsen richting de bruid en haar entourage, dus op naar Son.

In het huis van Tea’s ouders heerst een heerlijke, ontspannen rust. Fijn, mijn inschatting van de bruid was dus juist, geen stresskip of paniekfiets, want ik tref haar relaxed achterover leunend in de make-up stoel, de dag op haar gemakje opstartend. Ik maak ook kennis met Jesse, het zoontje van Marc & Tea en heb meteen al een voorgevoel dat dit mannetje goed gaat blijven plakken op de foto.

En dan is het zover, de jurk mag aan en het plaatje wordt compleet. En een plaatje is Tea zeker, wat heb ik toch een mazzel met zulke mooie bruiden elke keer. Boven en beneden neemt de spanning nu langzaam toe bij Tea en de gasten want Marc is onderweg. En daar is hij dan, toch wel een tikkie nerveus nu. Samen met zijn kleine binkie aan de hand is het tijd om zíjn bruid in de ogen te gaan kijken. Vanaf nu is de dag weer van hun samen en is het tijd voor…Champagne! Daar kun je namelijk niet vroeg genoeg mee beginnen op je trouwdag en zeker niet als je samen met je familie en vrienden kunt proosten op een heerlijke dag in wording onder een stralend zonnetje.

Ook boven Klooster Bethlehem schijnt de zon, want daar wacht waar deze dag om draait: Marc & Tea gaan trouwen! De kapel is weer schitterend aangekleed en ik maak kennis met babs Mariëlle van Tintelend Trouwen. Wat een topvrouw is dat. Ze komt me meteen al niet over als een doorsnee babs, maar dat zij een trouwceremonie, die meestal bol staat van de clichés, omtovert tot een ontroerende, hilarische en fotogenieke gebeurtenis (yay) overtrof al mijn verwachtingen. Mocht je nog twijfelen of dat ik enthousiast ben Mariëlle: ik ben fan.

Na de ceremonie is het wederom tijd om het glas te heffen en te smullen van de bruidstaart. Lekker borrelen in het zonnetje en nog even nagenieten van de geweldige ceremonie van vanmiddag.  Terwijl de gasten voorzien zijn van drank en hapjes, gaan wij samen met Filip een kleine ronde doen om wat foto’s te maken. Met zo’n fotogeniek paar is dat geen grote exercitie dus we zijn al snel weer terug voor het diner.

Het diner werd geopend met een speech van papa, de vader van de bruid. Het is duidelijk, humor zit diepgeworteld in deze familie! Tranen rolden over mijn wangen  (van het lachen deze keer).  Tijdens het diner heb ik Marc & Tea nog even 10 minuutjes ontvoerd voor de goudkleurige zonsondergang die we niet konden laten schieten. En met resultaat al zeg ik het zelf ;-).

Over het feest kan ik heel kort zijn: alle remmen los!! Mart & Pim geven flink gas dus het is me niet gelukt om het feest voor de laatste dans move te verlaten. Ik móest wel blijven!

De dag werd tot slot in stijl afgesloten met vers gebakken pizza’s op het met kaarslicht verlichte Liefdesplein. Amore amore cosa sei bella!

Trouwlocatie: Klooster Bethlehem

Hotel: Van der Valk Eindhoven

DJ: Habbevents

Videograaf: Filip Wouters

Babs: Tintelend trouwen

Menu